Loiskis polkis!!

Pienen tauon jälkeen Kapu ja Nuka kävi testaamassa Helsingin koirauimalaa. Uimala on ehtinyt olla toiminnassa jo jonkin aikaa. Alussa oli havaittavissa pieniä puutteita. Nyt osa puutteista oli korjaantunut, kuten se, että ”pukukopeissa” oli nyt pienet naulakot, joten rotsin sai kätevästi roikkumaan. Kannattaa vaan katsoa ettei katosta tipu kondensaatiovettä takkiin :)

Allasalue oli saanut myös portin, joka toimitti virkaansa varsin hyvin. Suihkukoppiin kaipaisi vielä paikkaa johon koiran saisi kiinni, niin kuin pukukopeissa. Altaassa olevan rampin reunoihin oli lisätty veneistä tutut fendarit estämään ettei koirat nousisi vääristä paikoista ylös.

Koirat kyllä diggas ja varsinkin Kapun rohkeus on lisääntynyt. Nyt ukkeli haki ihan oma-aloitteisesti dummia. Aiemmin Kapua on saanut vähä kehottaa ja ”työntää”. Nyt Kapun silmistä näki sen, että dummin perään piti päästä hinnalla millä hyvänsä.

Kapun uimareissusta voi katsoa snadin pätkän täältä.

Tarkka kuono!

Viikonloppuna kävästiin tutussa paikassa ulkoilemassa. Poikkeuksena oli se, ettei Nuka ollut mukana, vaan se jäi päivähoitoon. Kapun kanssa testattiin etsimistä niin, että toinen henkilökunnasta lähti parkkikselta etukäteen metsään. Etäisyyttä oli noin pari sataa metriä. Kapu lähti etsimään toista tyyppiä ja löysikin metsään ”eksyneen” henkilökunnan jäsenen.

Etsintäharjoituksia jatkettiin lelulla, joka piilotettiin metsään. Kapulle näytettiin suunta ja kehotettiin etsimään lelu. Kapu löysi lelun neljä kertaa metsästä. Kolme kertaa neljästä meni hyvin, yhdellä kerralla Kapu pyöri hetken aikaa ympäriinsä lelun lähettyvillä, mutta löysi ja toi sen takaisin.

Kuono toimii! Pitää vaan jatkaa treenaamista…

…ja uudet kujeet!

Kapun ensimmäinen agility-kurssi alkoi hyvin, vaikka henkilökunnalla oli pientä epäilystä. Edellisestä agility-kerrasta oli kuitenkin useampi kuukausi ja silloinkin vain tutustuttiin esteisiin. Kurssin järjestää koirakoulu Kompassi, jonka tilat Konalassa ovat mukavan tilavat. Kurssilla olisi paikkoja usealle koiralle, mutta oikeastaan onneksi kurssille oli ilmoittautunut vain kolme koiraa, joista paikalla oli kaksi.

Odotushuoneessa Kapsu iski silmänsä vieressä pyörineisiin koiriin, mutta ei lähtenyt kuitenkaan huutokonserttiin mukaan. Kurssikin alkoi aika rauhallisesti, osittain varmaan johtui siitä, että osallistujia oli vain kaksi.

Kapu ei todellakaan ollut unohtanut miten agilityä vedetään. Kapsu veti kuin vanha mestari mm. kepit, renkaan ja putken. Uutena esteenä Kapulle esiteltiin A-este. Ohjaajakin oli hieman ihmeissään kuinka hyvin Kapsu veti A:n ensimmäisellä kerralla, tosin suorituksesta olisi tullut oikeassa skabassa virhepisteitä, koska ensimmäiseen eli ylösmenokontaktipintaan ei tullut osumaa. Tämä ei tosin haittaa yhtään, koska nyt oli ensimmäinen kerta kun estettä kokeiltiin. Toisella kerralla mentiin namin avulla oikein.

Tunnin lopuksi Kapu sai radan suoritettavaksi: Putki (180-asteen käännös), hyppy (matalin taso), hyppy (matalin taso), putki (180-asteen käännös). Aiemminhan Kapu ollut  vetänyt kuin kahden esteen yhdistelmän ja nekin lyhyellä matkalla. Nyt radan pituus oli jotakuinkin 40 – 50 metriä. Kapu meni radan ilman hihnaa. Kapu kuunteli ohjeita niin kuin piti. Ukkeli yllätti henkilökunnan positiivisesti. Katsotaan miten käy ensi kerralla.