Helsingin koirauimala


Nuka pelastaa Röhköpossun

Karvanaamat kävivät tänään koirauimalassa, sen avajaispäivänä. Paikka oli ihan kiva, koirat saivat uida niin paljon kuin halusivat. Kaksi allasta on liiketoiminnalle varmasti hyvä ratkaisu, koska samaan tilaan saa useamman maksajan samaa aikaan. Varmaankin tästä syystä paikka tuntui ehkä hieman ahtaalta, erityisesti ”pukukoppien” kohdalla. Pesupaikalle joutui kävelemään aivan yhden kopin edestä. Eihän siinä mitään jos kaikki koirat olisi ennalta arvattavissa.

Varmasti moni asia paranee jatkossa, olihan se vasta ensimmäinen päivä ja heillä oli ilmeisesti ollut pieniä vastoinkäymisiä. Asiakkaiden tai siis niin henkilökunnan vaatteille ei ollut paikkoja. Kopin kulmassa oli snadi tuoli, joka sekin oli parempi kuin ei mitään. Pari kolme naulaa seinään johon ripustaa rotsit tai muut olisi kiva.

Pienenä yllätyksenä kesken uimavuoron, samalle uima-altaalle änkeää kaksi ukkoa! He tulivat asentamaan jotain, mutta eivät ilmoittaneet asiasta mitään. Tulivat ja jättivät uima-allasalueen portin auki (!). Mitä jos siellä olisikin ollut omaa reviiriään ärhäkästi puolustava karvanaama tai karkuun pyrkivä otus? Nuka kävi tutkimassa tulijat. Nukaa lähinnä kiinnosti se, että minne se lelu jäi ja jätti tunkeilijat rauhaan.

Herrat eivät kuitenkaan olleet ainoat vieraat joista saimme nauttia. 30min ajasta oli kulunut 20min, kun paikan työntekijä tuli samaa ilmoitustapaa käyttäen allasalueelle. Hieman ihmeissään henkilökunta kuitenkin jatkoi karvanaamojen viihdyttämistä. Mimmi alkoi lastalla vetelemään altaasta roiskunutta vettä viemäriin. Ymmärrän pointin, mutta uintivuoron aikana? Uintivuorojen välissä olisi ehkä oikea aika, jos kuivaaminen koetaan tarpeelliseksi.

Itseasiassa lattia oli liukas, vedessä oleva ramppi oli kuitenkin fiksusti päällystetty kumilla. Allas muutenkin oli sopiva kahdelle keskikokoiselle koiralle. Ramppeja voisi ehkä olla kaksi, jolloin kahden koiran uittaminen onnistuisi paremmin. Ei uittamisessa mitään ongelmaa ollut. Koskaan ei pitäisi olettaa mitään, mutta taas tuli tehtyä niin. Oletimme, että uimalassa olisi leluja Hyvinkään Onnenkoiran tavoin. Olihan siellä, kun tajusimme pyytää. Plussaa lelun löytymisestä ja siitä, että se oli Kapsulle mieleinen. Sitä herra haki innoissaan altaasta. Nuka keskittyi röhköpossuun.

Jos vertaa aiemmin mainittuun Onnenkoiraan on koirauimala hieman vielä puutteellinen, mutta varsin kehityskelpoinen paikka. Sijainti on hyvä, lappu tosin saisi olla suurempi, että älyää olevansa oikeassa paikassa. Henkilöt joiden kanssa asioimme olivat mukavia ja varmaan heitäkin hieman jännitti, kuinka hommat lähtee käyntiin. Pientä viilausta ja paikka on varsin mukava. Silti pieni ikävä jää Onnenkoiran kahta ramppia ja iiiisoa ”pukutilaa”, jossa koirila ja niiden henkilökunnalla on tilaa valmistautua uintivuoroon.

Pääpointti täyttyi, kotimatkalla kontista ei kuulunut älämölöä, vaan siellä pötkötti kaksi tyytyväistä karvanaamaa. Jatkossa karvanaamat tulevat vierailemaan Koirauimalassa :) :)

Lunta !!!!

Itsenäisyyspäivänä Stadissakin saatiin heiveröinen lumipeite, ainakin paikotellen. Kapulle lumi ei ollut uusi asia, mutta ei tainnut ukko muistaa kuinka jännä ja erilainen elementti valkoinen mönjä on.

Kumpikin karvakasa innostui juoksemaan ympäriinsä kun käytiin metsässä lenkillä. Kapu nuuhki ja tutki valkoista mönjää. Välillä siinä piti kieriskellä ja sitten taas välillä pää piti tunkea lumiseen ruohokasaan. Yllättävän hyvin Kapun koordinaatio toimi, vaikka lumi oli liukkaampaa.

Kapu toivoisi joululahjaksi lunta!

Kapu 4kk
Maaliskuussa 2011