Valokuono

Nuka on saanut duunin, valomestarin paikan. Iltaisin Nukan toimenkuvaan kuuluu makuuhuoneen valojen sammuttaminen. Käsky on valot, jonka jälkeen Nuka menee kytkimen luokse ja napsauttaa valot pois.

Suorituksen voit katsoa täältä

Jäljestys

Viikonloppuna mökillä oli otollinen hetki harjoitella Kapun kanssa jäljestämistä. Kapulle tehtiin kaksi jälkeä, toinen ajettiin 30min jäljen teon jälkeen. Tuoreen jäljen ajaminen onnistui ongelmitta.

Toinen jälki tehtiin illalla ja se ajettiin vasta seuraavana päivänä. Jälki sai olla noin 12h. Ajan lisäksi ajoa vaikeutti yön aikana satanut pieni lumikerros. Kapua ei vaikeusasteen lisääntyminen haitannut ollenkaan. Jäljelle lähdettiin kuin se olisi juuri tehty. Vainu oli koko jäljen hallussa. Ysikymppisessä kulmassa tehtiin parin metrin mutka, mutta lähes heti Kapu hiffasi, että missä se jälki menee. Jäljen päässä odotti riistalinnun siipi. Kapsua siipi kiinnosti, mutta samalla myös vähän jänskätti. Hetken nuuhkimisen jälkeen siipi oli kuitenkin todella mielenkiintoinen.

Jälkimmäinen ja vaikeampi jälki tuli tallennettua myös kameralla. Video löytyy täältä.

 

Sankarikoira

6.11.2010 syntyi pieni karvapallo, joka sai ristimänimekseen Asterix. Tänään sama kaveri, joka paremmin tunnetaan nimellä Kapu, täytti vuoden. Synttärijuhlan kunniaksi pikku-ukkeli pääsi aamulla pötköttämään henkilökunnan sänkyyn, jonne muuten ei ole asiaa. Näytti siltä, kuin Kapu olisi ennenkin pötkötellyt sängyssä, koska mukava asento löytyi muutamassa sekunnissa. Myöhemmin päivällä ukkeli kävi ulkoilemassa ja ajelulla.

Iltapäivällä Kapulle järjestettiin synttärijuhlat, juhliin oli kutsuttu vain harvat ja valitut. Paikalla oli henkilökunnan lisäksi Kapun rakas ystävä Nuka. Juhliin oli järjestetty myös kakku sankarille. Kovin kauan kakku ei nähnyt päivän valoa sen jälkeen kun Kapu oli saanut luvan syödä. Slurps slurps hotkis slurps… Henkilökuntaa kiitettiin miehekkäällä RÖYYHHH!!! kiitoksella. Ilta jatkuu kakkua sulatellessa  ja matolla pötkötellessä,  välillä pitää toki käydä pyytämässä pari rapsutusta sohvalla löhöävältä henkilökunnalta.