Kapun mökkireissu

Kapun ensimmäinen mökkireissu alkoi noin viiden tunnin ajolla, joka meni ongelmitta. Mökillä ensimmäinen homma oli laittaa herralle pelastusliivit, koska järvessä oli vielä heikot jäät. Aika nopeasti Kapu tajusi, ettei niille ollut mitään asiaa. Kapu tyytyi juoksemaan pihaa ympäri. Lääniä Kapulla riitti juostavana. Aluksi pitikin tarkkailla sitä ettei Kapu lähde liian pitkälle omille tutkimusmatkoille. Parikymmentä metriä on Kapun säde, sen jälkeen Kapu alkaa ihmettelemään, että minne se henkilökunta jäi.

Kapu juoksi Nukan kanssa pari ensimmäistä päivää melkein tauotta. Iltaisin maistui uni. Kapu sammui melkein heti sisälle tulon jälkeen. Kapu pääsi tutustuman herra ja rouva Sammakkoon, mutta ystävyys ei kestänyt montaa sekuntia.

Kapu on pitkään nuuhkinut kaikkea mielenkiintoista ja näyttänyt siltä, kuin se seuraisi jälkiä. Nyt olisi hyvä hetki testaa herran kuonoa tositoimissa. Edesmennyt jänöjussi luovutti onnenkäpälänsä testiin. Käpälää laahattiin maassa noin 20m lähes suoraa viivaa, niin ettei Kapu nähnyt laahausta tai käpälää. Laahauksen jälkeen Kapu vietiin jäljen alkupisteeseen ja kuono sai hoitaa hommansa. Ei mennyt montakaan sekuntia kun kuono sai vainun ja Kapu seurasi perässä. Kapu meni kuono maassa suoraan jälkeä pitkin. Tämä toistettiin toisella jäljellä, jotta voitiin olla varmoja siitä, ettei tämä ollut sattumaa. Sama toistui, kuono sai vainun. Ensi kuussa Kapua odottaakin taipumustreenit, joissa testataan muita Kapun taipumuksia kuten paukkuherkkyyttä ja vedestä noutoa.

Kapu pääsi myös ensimmäistä kertaa veneen kyytiin. Olihan Kapu käynyt Suokin lautalla, mutta soutuvene on hieman eri juttu. Kapu oli kuin syntynyt toimimaan soutuveneen kapteenina.

Uimassa taas

Kapsu ja Nuka kävi tänään pitkästä aikaa Onnenkoirassa uimassa. Kapu oli aluksi vähä ihmeissään, että mikäs juttu tämä oikein on. Hetken jälkeen Kapu innostui jopa hakemaan leluja vedestä, vaikkei maalla noutohommat vielä suju. Ehkäpä Kapun luontaiset vaistot heräävät henkiin, onhan Kapu noutava ja laulava lintukoira.

Lopuksi testattiin, että miten se uiminen onnistuu ilman liivejä. Noh onnistuihan se. Kapu ui kuin olisi aina uinut. Lelun hakuja jatkettiin. Kapun piti olla aivan väsynyt uinnin jälkeen. Herra jatkaa touhuja uuden lelun parissa, eikä näytä yhtään väsyneeltä. Noh seuraavaa uintikertaa odotellessa.

Hiljaiseloa

Kapu on ollut vähän vihainen, koska ei ole päässyt kirjoittamaan blogiaan. Henkilökunta on tarvinnut tietokoneita gradun tekemisessä ja ties missä turhuuksissa.

Pentukoulun ensimmäinen kurssi päättyi ja Kapu oppi paljon uusia juttuja. Nyt on aloitettu toinen pentukurssi, jossa Kapsu on pärjännyt tosi hyvin. Vierelle tulo onnistuu jo aika hyvin.

Huomenna alkaa noutokurssi, jossa treenataan yllätys yllätys noutamista. Kapsun noutotreenit on tähän mennessä edenneet ihan hyvin, mutta hyvä on saada ammattilaisen apua, jota tarjoaa Masseter.