Lenkillä

Lauantaina Helsingissä oli todella upea sää, pieni pakkanen, mutta pilvetön taivas ja arska paistoi. Oli siis loistava sää viedä karvanaamat ulos lenkille. Kapu ja Nuka pääsivät juoksemaan lumessa. Nuka ainakin oli innoissaan, kun pääsi juoksemaan edes takaisin ja sinne sun tänne. Kapukin juoksi reippaasti, vaikkei vielä pysynyt Nukan vauhdissa mukana.

Kotimatkalla tajuttiin, että olisihan sitä lähempääkin löytynyt hyvä paikka. Meren jää, jonne ne pääsi tänään tallustelemaan. Jäällä on niin paljon lunta, ettei alusta ollut ollenkaan liukas. Nuka ja Kapu innostuivat leikkimään ulkonakin,  tähän asti ulkoleikit on olleet vähän niin ja näin. Sisällä kaverukset leikkivät mielellään, mutta ulkona on kaiketi niin paljon kaikki muita tuoksuja ja virikkeitä, ettei tuttu naama enää kiinnosta. Ehkä ne siitä pikkuhiljaa innostuvat leikkimään enemmän ulkonakin.

Pentukoulu

Kapun ensimmäinen luokka alkoi. Luokalla on Kapun lisäksi neljä muutakin karvanaamaa. Ensimmäisellä kerralla pennut pääsi tutustumaan uuteen henkilöön. Sitten Kapu joutui kiertämään luokkaa ja yrittää pysyä ohjaajan mukana, joka onnistuikin Kapulta hyvin.

Kapu sai ensimmäisen läksynki, luopuminen. Kapun kuonon eteen pitää viedä käsi nyrkissä, jossa on namuja. Idea on se, ettei Kapu saa alkaa vaatimaan niitä namuja. Niin kauan kuin Kapu häslää ja yrittää saada namut, pitää olla vaan tekemättä mitään. Kun häsläys loppuu Kapu saa namun toisesta kädestä. Kapu oppi idean nopeasti ja nyt käden voi avata ja Kapu antaa makupala olla. Pentukoulukertoja on vielä yhdeksän jäljellä, katsotaan mitä kaikkea ne tuovat tullessaan.

Hyvää yötä

Kapu on nukkunut oikeastaan kaikki yöt hyvin rauhallisesti. Hieman on ollut tassuttelua ja ininää, mutta kun kukaan, ei edes Nuka, ole reagoinut niihin, on Kapu jatkanut nukkumista. Alussa Kapu sai nukkua rajatussa tilassa mutta nyt tilaa on laajennettu lähes koko kämppään. Nukkumapaikka löytyy silti hyvin läheltä sänkyä. Jos yöllä vessahätä yllättää Kapu käy eteisen Hesarilla asioilla. Aamulla pitää kyllä aika pian heräämisen jälkeen päästä ulos.

Pentukoulu

Tänään käytiin Pentukoulussa, tosin ilman Kapua tai Nukaa. Ensimmäinen kerta olikin vain luento omistajille, mutta seuraavalla kerralla olisi tarkoitus viedä Kapu kouluun. Koulussa Kapu pääsee näkemään ennen kaikkea muita pentuja samassa tilassa, mutta tottakai tarkoitus on oppia jotain. Kapu osaa nyt istumisen ja tulee luokse kun sitä kutsutaan nimellä. Kapu tajuaa, että jos ovi ei heti aukea, niin silloin pitää istua ja katsoa omistajaa silmiin.

Kapu tuntuu fiksulta tapaukselta, mutta sen pystyy sanomaan varmasti vasta jonkin ajan jälkeen. Ensikokemukset ovat lupaavia. Kapu on siitä helppo tapaus, että palkkioksi riittää ihan normaali ruoka. Sporamatkat ovat Kapulla sujuneet hyvin, kun on saanut istua sylissä ja aina silloin tällöin kiltistä käytöksestä on tullut namuja. Kumma juttu, kun kaiken maailman tädit ja tytöntylleröt tulevat juttelemaan, mutta Kapu suhtautuu lähestyjiin iloisesti, häntä heiluen. Kohta puoleen pitää alkaa rajoittamaan hieman lähestyjiä, koska muuten siitä voi koitua ongelmia myöhemmin.

Kaverukset

Kapu yritti alussa saada Nukaa leikkimään, mutta ”mummeli” oli hieman arka lähteäkseen mukaan leikkiin. Nyt leikki ei tahdo loppua kun se kerran alkaa. Kapu lähestyy Nukaa suu auki, valmiina näykkäämään. Nuka vaan tsiigaa, että mitä ihmettä sä oikein meinaat? Nuka tökkii Kapua päällä ja välillä käyttää tassuja, mutta oikein hellävarovasti. Joskus kun leikki menee vähän rajuksi, Kapu saattaa lentää kuin leppäkeihäs Nukan tökkäsystä. Onhan koirilla vielä aika reilusti eroa, Nukan pää on melkein saman kokoinen kuin Kapu.

Jostain syystä koirat leikkivät pääsääntöisesti paksulla olohuoneen matolla, välillä pikkunen lähtee juoksemaan ja säntäilemään minne sattuu. Kapun juoksureitille jouduttiin rakentamaan tiesulku, jottei parkettiin syntyisi juoksuhautaa. Kummasti juuri se lelu tai luu, joka Nukalla on juuri se, minkä Kapu haluaa. Nuka antaa helposti periksi ja antaa Kapun ottaa lelun tai luun. Välillä tulee murinaa ja joskus kunnon haukahdus, mutta Kapu ei tajua yhtään mitään vaan jatkaa, kunnes saa sen mitä haluaa.

Valitettavasti Stadissa on niin paljon snögee, ettei ulkona leikkimisestä tule mitään. Kapun tassutkaan ei kovin kauan kestä pakkasessa. Noh, eiköhän se siitä.

Nukan piti päästä leikkimään vielä ennen lenkille lähtöä, sen takia valjaat.

Home alone

Perjantaina (7.1) oli ensimmäinen päivä kun karvanaamat olivat kotona koko työpäivän. Alkuvalmistelut suoritettiin hyvin, kiitos Bilteman. Biltemasta saa kympillä hyviä metalliverkkoja, joilla on helppo suojata arkoja huonekaluja tai johtoja. Kämppä muistuttikin enemmän siirtolapuutarhan kasvimaata kuin asuntoa. Ruokapöytä nostettiin sängylle ja sohva rajattiin Bilteman aidoilla niin, ettei siihen pysty hampaita iskemään.

Yksinoloa oli toki treenattu aiemminkin, mutta vain muutamia tunteja, nyt oli kyseessä normaali työpäivä. Nuka ja Kapu pärjäsivät työpäivän erittäin hyvin. Mitään ei  oltu kaluttu ja Kapukin oli tehnyt tyhjennyksen sanomalehdelle. Kapu osaa muutenkin käydä tosi hyvin vessassa. Aina ei ulos jaksa odottaa, jolloin Kapu käy nätisti Hesarin päällä tyhjennyksellä.

En mä mitään oo tehnyt, usko nyt!

Vuoden viimeinen päivä

Kapu tuntuu kotiutuneen Skattalle varsin hyvin. Ulkona käydään vessassa, paria vahinkoa lukuunottamatta. Kovasti pikku-herrasta lähtee ääntä, kun ei pääse omasta karsinasta pois juuri silloin kuin haluttaisiin. Nopeasti ääni vaimenee ja Kapu joko nukahtaa tai alkaa tutkimaan paikkoja.

Nuka on päästänyt Kapun jo huomattavasti lähemmäksi, mutta edelleen Nuka tahtoo pitää pienen hajuraon. Eilen kaverukset vetivät samaa lelupötköä, eri päistä. Nuka kohteliaana päästi hetken vetämisen jälkeen irti, jotta muksu luuli voittavansa. Tai sitten Nukaa ei vaan kiinnostanut.

Uuden vuoden aatto meni yllättävän kivuttomasti, vaikka oli odotettavissa Nukan tärisevän ja läähättävän. Iltavessassa käynti katkesi oikeastaan ennen kuin se ehti edes alkaa rakettiin, sitten oli päästävä sisälle. Kapu ei tainnut välittää raketeista mitään, ehtiköhän se edes nokosilta ja leikeiltä kuunnella ulkona räjähtäviä raketteja.